Vitamine K2 180 mcg 60 capsules | 8716717002474

Vitals Vitamine K2 180 mcg 60 capsules

in de vorm van MenaQ-7® Crystals

  • de meest zuivere vorm van natuurlijke MK-7
  • zeer hoge biologische beschikbaarheid
  • vrij van soja en andere allergenen
  • voor het behoud van sterke botten
  • goed voor hart en bloedvaten
  • voor gezond kraakbeen
Nieuw en uniek in Nederland! Vitals levert nu de nieuwste vorm van Vitamine K2: MenaQ7® Crystals. Ontwikkeld door dé vitamine K2 specialist NattoPharma. Dit is de enige natuurlijke vorm van vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%. Daarnaast is dit nieuwe product soja-vrij, geschikt voor vegetariërs en heeft deze een betere prijs.
 
Menaquinon-7 (MK-7) is een krachtige, natuurlijke vorm van vitamine K2 geproduceerd door fermentatie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat MK-7 de meest effectieve vorm van vitamine K is om de vitamine K-status in het lichaam te optimaliseren. MK-7 heeft een veel hogere biologische beschikbaarheid dan vitamine K1, maar ook dan andere vormen van K2 (zoals MK-4, MK-6 en MK-9). Natuurlijke vitamine K2 bevat vaak naast MK-7 ook wat MK-4, MK-6 en MK-9 (ook al staat dit niet op het etiket), maar deze andere vormen kunnen voor concurrentie zorgen en de biologische beschikbaarheid van het preparaat verminderen. Daarom is MenaQ7 Crystals ontwikkeld. Deze menaquinon-7 in kristalvorm is de enige natuurlijke vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%.
 
Dit product wordt volgens HACCP en GMP-normen geproduceerd door NattoPharma, dé vitamine K2-specialist. NattoPharma werkt samen met de Universiteit van Maastricht en haar producten worden gebruikt in klinische onderzoeken. De werkzaamheid en veiligheid zijn inmiddels uitgebreid onderbouwd.
 
Andere voordelen van MenaQ7 Crystals zijn dat er geen soja wordt gebruikt in het productieproces waardoor het eindproduct vrij is van veel voorkomende allergenen. Vitals biedt de MenaQ7 Crystals aan in een vegetarische capsule waardoor dit product eveneens geschikt is voor vegetariërs en veganisten.
 
Over vitamine K2
Vitamine K2 is belangrijker voor onze gezondheid dan we voorheen dachten. De vitamine ondersteunt niet alleen de bloedstolling, een functie van vitamine K die al heel lang bekend is. Ook is vitamine K essentieel voor de activiteit van een speciaal weefseleiwit (matrix Gla proteïne) dat door het binden van calciumionen helpt bij het soepel en schoon houden van de slagaderwand, het gewrichtskraakbeen en andere zachte weefsels in het lichaam. Daarnaast is vitamine K onontbeerlijk voor de activiteit van osteocalcine, een boteiwit dat een belangrijke rol speelt bij de vorming en instandhouding van gezond en goed gemineraliseerd botweefsel. Deze nieuwe functies vervult vitamine K2 beter dan vitamine K1 (fylloquinon), de voornaamste bron van vitamine K in onze westerse voeding.
 
Zie het tabje 'uitgebreid' voor nog meer informatie.

 

Samenstelling per capsule: 
(dagdosering)
  % ADH
Vitamine K2 (MenaQ7® Crystals) 180 mcg 240%

MenaQ7® is een geregistreerd handelsmerk van NattoPharma.

 

 

Hulpstoffen: 
Microkristallijne cellulose (cellulosegel)hydroxypropylmethylcellulose,magnesiumstearaat

 

Gegarandeerd vrij van: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Let op: 
Indien u een coumarinederivaat gebruikt (dit is een specifiek type antistollingsmiddel zoals warfarine en acenocoumarol dat juist de mogelijkheid van de lever verstoort om vitamine K te verwerken), overleg dan eerst met een (orthomoleculair) arts alvorens een vitamine K2-supplement te gebruiken.

Gebruik: 
1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.

Prijs: 32.97 (klik hier voor meer informatie)

You may also like...