Algaran Iers Mos (Carrageen) Bio (40g) | 5391513421129 | Voeding

Gedroogd Iers zeewier Traditioneel wordt Iers mos, of carrageen, gebruikt om pudding te verstevigen, maar het kan ook gebruikt worden om gelei en mousse te maken of soepen en sauzen te binden. Gewassen en gesneden kan het gegeten worden in salades. Iers mos wordt na het plukken in de zon gedroogd. Het roodbruine wier verbleekt dan tot een geelbruine kleur. Irish Moss moet net zoals gelatine worden geweekt en vervolgens gekookt om het te laten geleren. Het is een ideaal bindmiddel voor soepen, smoothies en shakes. Het kan ook gebruikt worden als geleermiddel in rauwe taarten en gebak of kan toegevoegd worden aan salades. Spoel de Irish Moss goed af met water en laat het ongeveer 4-24 uur weken in lauwwarm water. Vervolgens kunt u er een gel/geleermiddel van maken door het met water in de blender te doen zodat er een smeuige gel ontstaat, laat dit nog 1 uur rusten .Carrageen levert een gelei met een zachtere textuur dan agar. Iers Mos wordt over de

Prijs: 3.96  (klik hier voor meer informatie)

Dit vind je misschien ook leuk...